Kerékpáros Példamutató Országjárás - Gyakran Ismételt Kérdések

Kerékpáros Példamutató Országjárás - Gyakran Ismételt Kérdések
Kerékpáros Példamutató Országjárás - Gyakran Ismételt Kérdések
Helló Kedves Olvasó!

Utam során nagyon sok emberrel találkozok, naponta kb. 15-20 emberrel beszélek.
Szinte mindig ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, szóval téged is biztosan érdekelnek ezek a dolgok, íme a GYIK = Gyakran Ismételt Kérdések, és a MEV = Mindig Elmondott Válaszok.1. Honnan, hová, mikor, mennyit?

Zánkáról Zánkára, mert ott lesznek a FitFive nyári táborok.
Körbe az országban az óramutató járásával ellentétesen, 3 hét alatt kb. 2.500km-t tekerek, napi átlag 120-at, néha többet, néha kevesebbet.


2. Egyedül megyek?

Igen, egyedül megyek.
Ha azonos sebességű keróssal találkozok, akkor szoktunk csatlakozni, és pár km-t együtt tekerünk, de aztán én suhanok tovább.


3. Nem unalmas?

Nem, nem unalmas. Útközben háromféle állapotban vagyok:
1. FULL POZIITÍV: élvezem a tájat, cikáznak a gondolataim mindenfelé, jó a széljárás, jó a tempó.
2. KONCENTRÁLT: ekkor általában rossz a széljárás, koncentrálnom kell a légzésre, hogy aránylag jól haladjak, ilyenkor magamban számolok, nincsen semmi gondolatom.
3. FEGYELMEZETLEN, ezért FEGYELMEZENDŐ: az is előfordul néha, hogy túl nagy a szembeszél, túl gyilkos az emelkedő, vagy túl nagy a forgalom, én meg már túl sokat koncentráltam ezek ellen, és elszakad a cérna. Ilyenkor szitkozódok hangosan párat, majd rögtön magamra szólok:
Szitkok: "A fene enné meg az összes kamiont! Honnan jön ez a sok szél!"
Önfegyelem: "Naaaa, nyugi-gumi, csak lazán, könnyedén. Ez van, nem tudok rajta változtatni, elfogadom és csinálom a dolgom."
Mindazonáltal ez egy érdekes harc önmagammal, igazából erről szól ez a hosszú távú teljesítmény. Lehetetlen mindig a toppon lenni, néha ki kell engedni a fáradt gőzt, de ügyelni kell arra, hogy az önfegyelmet utána azonnal gyakorolni kell!


4. Hallgatok zenét út közben?

Nem, a madarak énekét igyekszem figyelni, az utak mellett nagyon sok madár él.


5. Mi van akkor, ha elromlik a bicikli?

Semmi gond, megszerelem. Értek hozzá, az édesapám megtanított mindenre már gyerekkoromban, azóta nagyon sokszor szereltem már.


6. Ki szponzorálja ezt az egészet?

Senki, nincsenek támogatók, minden költséget én fizetek, és vállaltam azt az alternatív költséget is, hogy ebben a 3-4 hétben igazából dolgozni sem tudok. A szálláson tudtam annyit spórolni, hogy 10 szálloda ingyen vendégül lát.


7. Hol alszok?

Megkerestem 80 hotelt, hogy egy éjszaka szállással támogassák a KPO akcióját. Mindegyik sport és/vagy wellness hotel volt. Közülük 40 vissza sem írt, 10 elzárkózott, 10 kedvezményt adott volna, 10-ben telt ház volt, viszont volt 10, aki visszaírt, hogy örömmel várnak, ez csak természetes, hogy támogatnak.
Szóval 10 éjszakát hotelekben alszok, kettőt rokonoknál, nyolcat pedig kollégiumokban, átlag 3-5 ezer Ft-ért. A KPO előtti és utánni 2-2 napot pedig Zánkán, a Gyermekvárosban töltöm, ahol szintén szívesen látott vendég vagyok, mert a későbbi FitFive nyári táborok Zánkán lesznek.


8. Kísér-e valaki, azaz van-e szervezett ellátmányom?

Nem kísér senki, nincs ellátmány. Mindent viszek magammal városról városra, a kaját pedig reggelente szoktam megvenni. Vásárláskor általában bekéredzkedek a boltba bicajjal együtt, mivel minden rá van aggatva. Eddig mindig beengedtek.


9. Milyen technikával megyek?

Semmi extra, egy alap mountainbike, alap alkatrészekkel. A hajtómű, monoblokk, lánc, fogaskoszorú és a gumiköpenyek újak rajta, az indulás előtt mindent lecseréltem, mert nálam ezek kb. 3 ezer km-t bírnak, ami fél év szokott lenni, és ez pont letelt.
Szerintem nem a technika számít, hanem az erő. Ha könnyebb lenne a bicaj 10 kilóval, azaz 25%-kal, attól még nem kellene 25%-kal kevesebb energia a hajtáshoz.
Az erő a lényeg, és az, hogyan gazdálkodsz vele!


10. Hány kiló a keróm?

Hát alapból kb. 20 kg. Az oldaltáskák, a tankok (szerszámoknak és kajának), egyéb karácsonyfadíszek rajta még kb. 20 kg. Szóval összesen 40 kg, elég is mozgatni néha, de nagyobb a tehetetlensége, ha már felgyorsítottam! :)


11. Mennyibe kerül ez az egész?

A bicaj felújítása 30 ezer Ft volt. A hátsó zászló 15 ezer Ft.
A kaja 3 hétre 60 ezer Ft. A táplálékkiegészítők és vitaminok ára 25 ezer Ft.
A szállások ára 30 ezer Ft. Egyéb költségekre 20 ezret szántam.
Tehát ez összesen 180 ezer Ft.
Az alternatív költségek, azaz az elmaradt haszon, amit más munkával meg tudtam volna keresni pedig így néznek ki:
- a szevezés három hét volt, napi 5 órában, legyen összesen 3X5X5=75óra, szóval ez 75ezer Ft,
- a lebonyolítás négy hét, napi 10 órában, ez legyen 4X5X10=200óra, azaz 200ezer Ft.
Tehát 455 ezer forint +10% egyéb, azaz 500.000 Ft a KPO összköltsége.


12. Mennyi pénzt kapok én ezért az egészért?

Semennyit. Mint már írtam, nincsenek támogatóim.
Közvetett hasznom a KPO-val, hogy ez tovább emeli a FitFive Rendszer hírét és megerősíti az én egészség és fitnesz szakemberként való szakmai hírnevemet. De ezek hosszú távú dolgok, nem eredményeznek közvetlen profitot.


13. Mi a helyzet a médiával, tudósítanak rólam?

Hát az elején szóltam párnak, de aztán megváltoztattam a stratégiát az alábbi okok miatt.
A riporterekkel, fotósokkal, operatőrökkel találkozni kell egy előre megbeszélt helyen és időpontban, de nekem nincs sehol helyismeretem, fogalmam sincs, hogy hová mikor érkezek meg. Az indulás szintén nem fix, mert én nem fogok rohanni csak azért reggel, mert vár a média. Az erőmet be kell osztanom, nem akarok kapkodni, rohanni, stb.
A rádiók élő adásba kapcsolnának, amihez szintén nincs kedvem, mert akkor meg kell állnom, kiesek a tekerés ritmusából, stb.
Szóval ezek miatt csak egyszer szólok mindenhol, nem erőltetem a kérdést.
VISZONT! Az online hírportálokon szerepelek szinte mindenhol, mivel a blogban lévő fotókat felhasználhatják, és írhatnak a KPO-ról! Ez a jó megoldás, az Internet!


14. Mi a célom ezzel az egész bicajozással?

A nevében is benne van: PÉLDAMUTATÁS!
Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
Mégpedig abban, hogy rendszeres testmozgással és egészséges életmóddal bármilyen siker elérhető. Az embereknek koncentrálniuk kell a saját maguk fejlesztésére. Az Erő mindenkiben megvan, csak meg kell ismerni és irányítani kell!
Jelen esetben a példamutatásom eszköze ugye a kerékpár, mert amellett, hogy egy sporteszköz, egy zöld, környezetbarát jármű is egyben.


15. Mit akarok, hogyan nézzenek rám az emberek?

Azt lássák, hogy erős és egészséges vagyok.
Ismerjék el, hogy bevállaltam ezt az egész országjárást.
A fiatalok tartsák egy vagány dolognak, hasonló kalandos dolgokat tervezzenek maguknak is.
A szülők pedig velem példálózzanak, a gyerekeknek rólam meséljenek, hogy milyenek a hétköznapi hősök.
És hidd el, ebben az egészben nincs semmi nagyképűség vagy feltűnési viszketegség. Úgy gondolom, elég keményen megmutatom, hogy az Erő bennem van - de azt is, hogy ugyanez az Erő mindenkiben ott lakozik!


16. Hogyan viszonyulnak hozzám az emberek?

Komolyan mondom, eddig mindenki gratulált és sok sikert kívánt! Sőt mindenki mosolygott és örült, hogy találkoztunk! Az emberek felismerték és elismerték, hogy ez egy nemes tett.
Látom, hogy mindenkinek kifejezetten szimpatikus az, hogy nincsenek szponzoraim, hanem egyedül, önerőből csinálom az egész KPO-t!
Ki egy jó szóval, ki egy almával, ki egy szállással, ki egy elismerő bólintással, ki egy dudálással - MINDENKI támogat, és ezt NAGYON KÖSZÖNÖM!!!


17. Lesz-e ennek az egésznek foganatja?

Minden, amit teszek, tehát a KPO is, az életem része. Én következetesen élek, de amint láthatod, ez egyáltalán nem unalmas. Következetes, mégis izgalmas. Így alakítom az életemet.
Rengeteg élménnyel, kalanddal gazdagodok, nagyon sok emberrel találkozok.
Mindekinek átadok valami újat, szokatlant - találkoznak velem, már ez a véletlen is segít nekik az egészség felé.
Mindenki, aki rám talál az Interneten, több lesz ezáltal a sztori által.
Szóval igen, hiszek benne, hogy minden egyes erőfeszítésemnek van értelme!


Örvendj Kitűnő Egészségnek és Érezd Jól Magad! :)

AZ ERŐ BENNED VAN! HAJRÁ!!!
FitFive Marco
SUBPAGES
1
Kerékpáros Példamutató Országjárás - Záró Gondolatok Összefoglalás
2
Kerékpáros Példamutató Országjárás - Teljesítmény Összefoglalás
3
Kerékpáros Példamutató Országjárás - Gyakran Ismételt Kérdések
4
Ez az egész túra tulajdonképpen 5 dologról szól: a légzésről, a vízivásról, a táplálkozásról, a rendszeres mozgásról és a pozitív gondolkodásról! 300.000 lélegzetvétel, 100 liter vízfogyasztás, 100.000 kcal kalóriafogyasztás, 1.000.000 pedálfordulat, KITARTÁS
5
Április 4-én indulok Zánkáról, tekerek 2.500 km-t az országban, 80 nagyobb településen fogok megállni, majd április 24-én érkezek vissza Zánkára. A részletes útvonaltervet itt találod!
6
Az üres szavak ideje lejárt! Pontosan összefoglaltam, MIT, MIÉRT és HOGYAN tegyél meg Te is, hogy példamutató legyél! Ha pedig már eleve példamutató vagy (az alábbi akciótervek szerint), akkor kérlek jelentkezz! Alkossunk egy országos hálózatot és mutassuk meg a többieknek az Erőnket!
7
KPO Akcióterv - Rendszeres Testmozgás Hirdetése: 21 okot adok neked, hogy miért érdemes MINDEN NAP mozogni!
8
KPO Akcióterv - Gyerekek Egészségre Nevelése: mutatok egy módot, hogy a gyerek VALÓBAN megértse a lényeget!
9
KPO Akcióterv - Önfejlesztés Felnőtteknek: ismerd meg az önfejlesztő módszereket, melyek célja a SIKERESSÉG!
10
KPO Akcióterv - Felhívás a Környezetvédelemre: két rövid listát továbbítok, melyekkel TEHETSZ a környezetedért!
11
Amennyiben Te egy ilyen példamutató ember vagy, akkor kérlek, írj nekem egy rövid bemutatkozást! Alkossunk egy országos hálózatot, és segítsük egymás küldetését!
12
Nyerd meg az 5.000 FitFive Online Kézikönyv egyikét! Csak egy felmérést kell kitöltened és már részt is veszel a sorsoláson!
13
Hogyan készültem fel a 2500 km-es tekerésre, és hogyan osztom be az erőmet nap mint nap? Olvasd el, melyik FitFive edzésterveket használtam és használom ehhez az aktivitáshoz.
14
A Kerékpáros Példamutató Országjárás egy hosszú távú sportteljesítmény, ezért alapvető a megfelelően időzített és előre megtervezett táplálkozási terv. Összefoglaltam neked minden szükséges információt, biztos vagyok benne, hogy érdekesnek és hasznosnak fogod találni!
15
Ki is FitFive Marco? Nem sztár és nem celeb - csak egy lelkes szakember, aki a Te sikeredért is dolgozik. Olvass róla bővebben itt!
16
Ismerd meg a FitFive Egészség és Fitnesz Rendszert, amit egy teljes körű önfejlesztő és testfejlesztő rendszerként használhatsz!
17
Kerékpáros Példamutató Országjárás - Szállodai Ajánlásom
HAJRÁ, FitFive Marco!!!
Jókívánságok, vélemények,
hozzászólások a nyitólapon.
Írj nekem Te is, köszönöm!!!
Klikk ide >>>
KPO Blog Banner